Tehnopoli rajatakse rakuteraapia labor

Kaisa Gabral 03. juuni 2011, 11:47

Tallinna Teaduspark Tehnopol, Cellin Technologies, Protobios, Taastava Kirurgia Kliinik, Kevelt ja Medco Partnerid allkirjastasid konsortsiumis leppe, mille alusel rajatakse Tehnopoli GMP (Good Manufacturing Practice) standarditele vastav rakuteraapia labor.

Labori rajamisse investeeritakse Euroopa Liidu Struktuurifondide vahenditega 650 000 eurot ning see valmib 2011. aasta lõpuks, teatas teduspark.

Laborit hakkavad kasutama rakuteraapia ja regeneratiivse (meditsiini valdkond, mis tegeleb organismi võimega iseennast taas genereerida) meditsiini rakendustega tegelevad avalikud õiguslikud- ja eraettevõtted, haiglad ning kliinilise meditsiini asutused.
 
Ühisettevõtte OÜ Biolaborid juhatuse liikme Tanel Pauti sõnul on rakuteraapia labori näol tegemist unikaalse pooltööstusliku laboriga Baltikumis. „Labori rajamine Tehnopoli võimaldab ülikoolidel ja ettevõtetel teha regeneratiivse meditsiini katseid, kasutada kõrgtehnoloogilist laborit üliõpilaste õpetamisel ning rakkude ja kudede tootmisel. See on suur väärtus nii ülikoolile kui ettevõtetele,“ ütles Paut.
 
Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa peab labori loomist suureks sammuks, mis ühendab reaalselt teaduse ja ettevõtluse. „Selliste pooltööstuslike laborite teke Teadusparki on suund, mille poole üha jõulisemaid samme teeme. Tahame, et Tehnopolist kujuneks tõeline teaduse ja äri ristmik,“ lisas Konsa.
 
Labori rajamisse investeeritakse Euroopa Liidu Struktuurifondide vahenditega 650 000 eurot ning see valmib 2011. aasta lõpuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2011, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing