USA börsid lõpetasid viienda järjestiku langusnädala

Raivo Sormunen 03. juuni 2011, 23:51

Täna avaldatud maikuu USA tööjõuturu näitaja „aitas“ Ühendriikide börsidel panna punkt viiendale järjestikusele langusnädalale.

Kuuga tekitasid USA Tööturuameti andmeil tööandjad juurde vaid 54000 uut töökohta, mis on viimase kaheksa kuu madalaim näitaja (ja kõvasti väiksem viimase kolme kuu keskmisest 220 000 näitajast). Samuti tõusis tööpuudus 9,0 protsendilt 9,1 protsendini ehkki analüütikud ootasid, et tööpuudus ei tõuse.

Börsi raskekaallasi jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine sulgus 12151,26 punktil ehk 0,79% miinuses, samas kui laialt turu suuri nimesid jälgiv S&P 500 indeks peatus 1300,16 punktil ehk 0,97% eilsest madalam. Mõlema indeksi jaoks on tegemist viienda järjestiku langusnädalaga.
Sealjuures väärib märkimist, et Dow Jones indeks langes viimati viis nädalat järjest 2004. aasta juulis.

„Turg on olnud liiga kõrgel võrreldes trajektooriga, kus me tegelikkuses oleme,“ märkis uudisteagentuurile AP Interactive Brokersi vanemanalüütik Andrew Wilkinson.

„Me oleme näinud selgelt majandusaktiivsuse jahtumise märke ning palju on olnud see tingitud kõrgetest energiahindadest ja segadusest Jaapanis,“ ütles JP. Morgan Funds peastrateeg David Kelly. „Nõrgad makromajandusnäitajad tähendavad, et investorid ootavad suveks kõikuvaid aktsiahindu,“ lisas Kelly, avaldades lootust et aasta teisest poolest saab USA majandus siiski jalad alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2011, 23:51
Otsi:

Ava täpsem otsing