Börsinädal: Merko -9,5%, Nokia -22%

Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa 04. juuni 2011, 11:01

Nädala huvitavamad sündmused börsidel toimusid praktiliselt mõlemad meie enda koduõuel.

Ehkki Merko Ehituse avaldas kvartalitulemused juba eelmise nädala reedel, said investorid esimese kvartali 4,1 miljoni eurosele kahjumile reageerida alles sel nädalal.

Neljapäevase börsinädala (üleeile olid Baltimaade ja Skandinaavia börsid taevasse minemise püha tõttu suletud) langes väärtpaber 9,5%, tasemeni 7,649 euroni.

Väga palju ei lohutanud investoreid ka ehitusfirma juht Tiit Roben, kelle sõnul loodab Merko Ehitus 2011. aasta siiski kasumis lõpetada. Pigem hirmutab investoreid ettevõtte tegevjuhi poolt mai keskpaigas antud aus kommentaar uudisteagentuurile Bloomberg, kus ta märkis et kontrollimatu materjalide hinnatõusu tõttu võib tulla Balti ehitusturul 2011. kõige keerulisem aasta.

Teisel pool Soome lahte oli lõppenud nädal aga kordades verisem. Soome majanduse kauaaegne lipulaev Nokia teatas teisipäeval, et käimasolev kvartal tuleb prognoositust kõvasti nõrgem ning lisaks käibe märkimisväärsele langusele lõpetatakse kvartal tõenäoliselt nullkasumiga. Investorid kauplesid nii teisipäeval kui ka kolmapäeval Nokia aktsiatega Helsingi börsil ligi miljardi euro eest!

Mobiiltelefonide tootja leidis end nädala lõpus 4,48 eurol ehk 22% madalamal kui nädal varem. Tema koostööpartner ning ka Eestigagi pikaaegselt seotud Elcoteq odavnes 18,9% ja lõpetas nädala 0,86 eurol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2011, 08:57
Otsi:

Ava täpsem otsing