Äripäev lõpetas Äripäeva indeksi arvestamise

05. juuni 2011, 15:27

Äripäev otsustas lõpetada Eesti aktsiaturgude liikumisi kajastava Äripäeva indeksi arvestamise.

Äripäev alustas Äripäeva indeksi arvestamist 7. aprillil 1995. ehk enam kui aasta enne Tallinna börsi avanemist ja TALSE indeksi tulekut. Indeksit hakati arvestama 100 punkti tasemelt ning indeksi lõppskooriks jäi reedel 1283,68 punkti.

Äripäeva indeksit arvestati kümne Tallinna börsi enamkaubeldava aktsia hinna alusel. Aktsia osakaalu indeksis määras firma turukapitalisatsiooni ja Äripäeva poolt kehtestatud koefitsient – suurema turuväärtusega ettevõtete turukapitalisatsioon jagati koefitsiendiga ja vähendati nii aktsia liiga kõrget osakaalu indeksi alusportfellis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2011, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing