Tirts ja Rull ehk lustakas aiamööbel

Kadri Tamm 06. juuni 2011, 00:00

Kevadisel messil "Interjöör ja Aed 2011" tutvustas vahvat välimööblikollektsiooni väike Eesti mööblitootja Radis.

"Firma sai alguse 2007. aastal. Esialgu valmistasime peamiselt aiamööblit, mida müüsime tuttavatele. Nüüd oleme kasvanud, turg on laienenud ja otsime juba ka ekspordivõimalusi," tutvustab Radise üks omanikke Raul Abner ettevõtte saamislugu. Et firma sai alguse masuaastatel ja suutis raske aja kiuste edukas olla, usuvad tegijad, et tulevikus kasv jätkub.

"Samas on meil siiski pereettevõtte, mida peamiselt pojaga kahasse veame. Meistridki leidsime tuttavate seast. Uued tooted sünnivad arutelude käigus ja eks hoiame ikka kõrvad lahti, et kursis olla, mida keegi kuskil soovib," muheleb Raul Abner. "Mõni idee on tulnud saunalaval, mõni hommikusöögilauas, aga kõik tooted on ise välja mõeldud," lisab ta.

Kõige populaarsemad tooted on ootuspäraselt massiivne aiamööbel ja laste mänguplatsid. "Ilmselt seepärast, et need on meie kliimas vastupidavad - võivad talvel lume all vaikselt tukkuda ja kui soojaks läheb, hakkavad jälle tegutsema," räägib mees.

Ka esemetele nimesid nuputades ei seata fantaasiale piire. Nii sünnivadki uue lähenemise ja vahvate nimedega uudistooted, olgu nendeks siis laste kriiditahvel Õunake, aiatool Tirts, aiakiik Rull või omapärane turnimispaik Džunglirada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing