Silvia Kruusmaa • 7. juuni 2011 kell 11:38

Eesti taotleb Tailt  viisavabadust

Välisminister Urmas Paet ja Tai välisminister Kasit Piromya rääkisid kohtumisel Budapestis Eesti taotlusest, et Eesti kodanikud pääseksid Taisse viisavabalt, kahepoolsetest suhetest, koostööst rahvusvahelistes organisatsioonides ning turismivahetusest.

Välisminister Paet ütles, et Eesti kodanikel võiks olla võimalus külastada Taid viisavabalt. „Praegu peavad Eesti kodanikud taotlema Tai viisat piirilt,“ märkis ta.

Tai välisminister Piromya lubas, et teeb kõik endast oleneva, et lähimas tulevikus avaneks ka Eesti kodanikel võimalus viisavabalt Taisse reisida.

Paeti sõnul on Tai Eestile Kagu-Aasias oluline partner ning oleme peatselt valmis allkirjastama Taiga topeltmaksustamise vältimise lepingu ning kultuuri- ja hariduskoostöö kokkuleppe. „Eesti võiks olla Tai ettevõtjatele ka huvipakkuv koht regionaalse jaotuskeskuse väljaarendamiseks,“ lisas ta.

Hetkel kuum