Leppsalu: arendajale on panga omanikud olulised 

Anne Oja 07. juuni 2011, 17:31

Tähesaju City juhatuse liige Hindrek Leppsalu ütles, et kinnisvaraarendajana tahab ta teada, kes on arendus- ja ehitustöödeks laenu andva panga omanikud.

"Ma arvan, et ikka on oluline," vastas Leppsalu küsimusele, kas talle on oluline teada, kes on panga omanikud, "kuna meie projektid ja finantseerimine on pikaajalised."

Leppsalu selgitas: "Meie jaoks on oluline, kas pangal on huvi kohalikul turul tegutseda ja see on näha omanikest. Kriis on näidanud, et kui huvi kaob, püütakse enda antud laene kiiresti tagasi saada ja seda isegi vahendeid valimata."

2008. aastal valmis Tähesaju City kaubanduskeskuse esimene etapp ja aasta hiljem pidi alustatama teise etapi ehitust, kuhu oli kavandatud 102 miljoni kroonist investeeringut. Tegelikkuses investeeris ettevõte 2009. aastal vaid 1,8 miljonit krooni, näitab majandusaasta aruanne.

Seis täiendava arendamisega on praegu selline, et Tähesaju Cityl on üle 30 000 ruutmeetri ehitusjärgus pinda, kuid millal ehitus lahti läheb, ei osanud Leppsalu veel öelda. „Huvi nende pindade vastu on juba tekkinud ja käivad läbirääkimised,“ märkis ta lisades, et huvilised tegutsevad kaubanduse ja kaubandusega seotud valdkondades ning neid on ka väljastpoolt Eestit.

„Lepinguid veel ei ole, kuid tahetakse teha pikaajalisi kokkuleppeid, sest investorid on aru saanud, et praegu sõlmitud kokkulepped oleksid soodsamad,“ selgitas Leppsalu. Konkreetsed ehitusplaanid selguvad ilmselt aasta lõpuks, lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. June 2011, 17:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing