Analüütikute lemmikaktsia põrub Saksamaal

Fredy-Edwin Esse, California 08. juuni 2011, 14:13

Analüütikute ootused Saksamaa Commerzbanki suhtes on kõrgeimal tasemel pärast 2008. aastat tänu hiljuti kogutud 11 miljardile eurole, millega makstakse osa valitsuselt saadud laenust.

Commerzbanki aktsia on Saksamaa DAX indeksi kõige kehvem esineja sel aastal. Sellele vaatamata on Bloombergi andmetel 13 analüütikut andnud aktsiale ostusoovituse, mida on ligi kaks korda rohkem, kui müügisoovitusi. 11 soovitust on neutraalsed.

Konsensuse aktsiasoovitus oli viimati nii kõrge 2008. augustis, kui kõigest kaks nädalat enne Lehman Brothersi pankrotti nõustuti ostma kahjumlik konkurent Dresdner Bank.

Pärast seda vajas pank üle 18 miljardi euro abi Saksamaa Soffini nimelisest päästefondist. Praeguse seisuga on Commerzbank tagasi maksmas 14,3 miljardit eurot abiraha, mis on kaasatud lisaaktsiate emiteerimisega ja kasutades lisakapitali. Soffinil on 25% pluss üks aktsia osalus pangas.

"Eeldame, et pärast 11 miljardi eurost lisaemissiooni ja enamuse abilaenu tagasimaksmist keskenduvad investorid taas Commerzbanki fundamentaalnäitajatele," ütles Equinet analüütik Philipp Hässler. "Riski provisjonide ja kulude kahanemisel me prognoosime positiivseid kasuminumbreid tulevastes kvartalites."

Hässler kergitas enda soovituse "osta" peale ning on aktsia hinnasihiks määranud 4,40 eurot, samas kui keskmine hinnasiht on 4,01 eurot. Sel aastal on Commerzbanki aktsia kukkunud 28%, 3,23 euroni, samas kui DAX indeks on tõusnud 2,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing