Remondilaen tekitas Draamateatrile kahjumi

Anne Oja 11. juuni 2011, 10:00

Eesti Draamateater teenis 2010. aastal 18,8 miljoni kroonise müügitulu juures 11,6 miljonit krooni kahjumit, mille põhjustas  remondiks võetud laen.

Kui 2010. ja 2009. aasta tulusid ja kulusid võrrelda, on näha, et mullune sihtfinantseerimisest saadud tulu jäi tunamullusele 8 miljonit krooni alla. Muudes asjades olid tulud ja kulud 2009. aastaga samal tasemel.

Teatrijuht Rein Oja selgitas kahjumi teket ja sihtfinantseerimise vähenemist raamatupidamise reeglitega, mille kohaselt kajastub laenuks võetud summa nõudena riigi vastu ja tulukontodel sihtfinantseerimisena.

"Kuna 2010. aastaga meil remont lõppes, on ka sihtfinantseerimise tulud ca 8 miljonit krooni väiksemad, kui 2009. See põhjustab ka olukorra, kus riigieelarvest anti meile raha 35,5 miljonit krooni, millest aga laenu põhiosa makseteks kulunud 15,7 miljonit krooni ei kajastu tulemiaruandes tuluna, vaid vähendab bilansis nõuet riigi vastu," selgitas Oja Äripäevale.

"Arvestades, et investeerimislaenu tagasimaksed jätkuvad, me aastaaruandes tuleval aastal kindlasti kasumisse ei jõua," märkis Oja lisades, "rahaliselt Eesti Draamateater miinuses ei ole. Loodan, et ka selle aasta lõpus mitte."

2009. aastal oli Eesti Draamateatri müügituluks 20,2 miljonit krooni ja kahjumiks 0,1 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. June 2011, 11:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing