Suveks kiirusta, muidu oota

Rivo Sarapik 13. juuni 2011, 00:00

"Suuremast ostuhuvist hoolimata ei ole pakkumiste arv ja suvilate hinnatase tänavu siiski tõusnud," selgitas Swedbanki kinnisvara hindamise valdkonna juht Piret Üts. "Kui on soov iseendale lähiajal suvekodu soetada, on ostuks igati mõistlik aeg. Kui sobivat maakodu praegu silmapiiril ei ole ja ostuga ei ole kiiret, võib ka julgelt oodata, sest olukord turul on stabiilne ja lähiaastate perspektiivis ei ole selles sektoris suuremaid hinnamuutusi ette näha."

Sama kinnitab Domus Kinnisvara juht Raul Reino - kevad näitas, et kuigi nõudlus kasvab, on kasv veel arglik. "Suuremat tähelepanu naudivad suvekodud, mis asuvad tõmbekeskustest 50 km raadiuses ning see kehtib nii Tallinna, Pärnu kui ka Tartu kohta," kommenteeris Reino. Sarnaselt üürikorteritega, kus kommunaalkulud üürihinnaga võistlevad, loevad ostjad rahakotis raha ka suvilate puhul, jälgivad kallinevaid kütusehindu ning puhtalt pragmaatilistel kaalutlustel ei soovi puhkekinnisvara ääremaadele soetada.

Mitmes linnas, näiteks Pärnus ja Tartus, on näha trendi, et kõrgete kommunaalkuludega kortereid vahetatakse aastaringse elamisvõimlausega suvila vastu. "Viimaste kuude jooksul on märgata trendi müüa tõenäoliselt kõrgete kommunaalkuludega korter ja osta linnalähedane elamiskõlbulik, kuid remonti vajav eramu või aastaringselt kasutatav suvila," selgitas Ober-Hausi analüütik Rain Rätt.

Kõige rohkem suvilapakkumisi leidub Swedbanki andmeil Tallinna, Tartu ja Pärnu lähiümbruses, Saaremaal, Kirde- ja Lääne-Eesti rannikul ning Lõuna-Eestis. Pakkumiste hulk püsib aastaringselt stabiilne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing