Atria alandas kasumiprognoosi

Birjo Must 13. juuni 2011, 17:09

Atria Plc teatas muudatustest oma 2011. aasta ärikasumi prognoosis. Ettevõtte ootuste kohaselt tuleb 2011. aasta ärikasum oluliselt madalam kui 2010. aastal.

Ettevõtte müügitulu prognoos jääb samaks.

Atria varasemate prognooside järgi oodati, et Atria Grupi müügikäive 2011. aastal kasvab mõnevõrra. Müügikäibe kasv tuleb siiski väiksem tänu keerulisele turusituatsioonile Venemaal ja pakendatud lihatoodete tootmise lõpetamisele Rootsis, teatas ettevõte.

Grupi ärikasum ulatus 2010. aastal 21,6 miljoni euroni.  „Ebakindlus on peamiselt põhjustatud teravilja, sööda ja muu toormaterjali kasvavatest hindadest ning keerulisest turusituatsioonist Venemaal,“ selgitas firma börsiteates.

Prognoosi parandamise põhjus on Atria Soome ootamatult nõrk tulemus, mis tuleneb lihatööstuses kasutatavate toormaterjali hindade järsust kasvust, samuti sealiha turu keerulisest situatsioonist, seisab teates. Et säilitada häid tegutsemistingimusi koduses lihatootmises ja tagada toormaterjali hankimine tulevikus, on tootjahinnad, mida Atria Soome maksis, 7% keskmisest kõrgemad kui samal perioodil möödunud aastal. Müügihindasid pole ettevõtte kinnitusel olnud võimalik tõsta.

Atria teatel on firma rakendanud meetmeid, et parandada 2010 ja 2011. aastal kasumlikkust erinevates ärivaldkondades. „Need meetmed aitavad saavutada kogukulutuste kokkuhoiu 17 miljoni euro eest. Kulutuste kokkuhoidu on näha peamiselt 2011. ja 2012. aasta jooksul,“ kinnitatakse teates.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. June 2011, 14:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing