Millises tugevas valuutas oma raha hoida?

Raivo Sormunen, Kadri Bank 13. juuni 2011, 08:49

Ajal, mil USA dollarit räsib eelarvekriis ja eurot liikmesriikide võlakirjakriis tuleb investoril otsida uusi turvalisi valuutasid, kuhu raha ankrusse panna.

Tänane Äripäev kirjutab, et paljude arvates on tänasel päeva kõige turvalisemaks valuutainvesteeringuks Šveitsi frank. „Kui varem oli rida valuutasid, dollarist jeenini, mis näisid turvalise pelgupaigana (ing k safe haven currency – toim.), siis täna on ainult üks – Šveitsi frank,“ kirjutas Financial Times mõni päev tagasi, väites seega, et frangile võrdset pole.

Šveitsi frank on kogunud jõudu ka järjest optimistlike Šveitsi majandusväljavaadete valguses, seda eelkõige tänu tihedatele sidemetele Saksamaa majandusega. Riigi keskpank SNB ongi viimastel kuudel ärevamaks muutunud, hoiatades, et liiga tugev frank võib hakata majandust tagasi hoidma ja sel nädalal avaldatav kvartlaane rahanduspoliitika ülevaade võib olla üks võimalus seda rõhutada.
„SNB võib sellest rääkida, aga ma ei näe ette, et nad võiksid sekkuda,“ ütles Reutersi uudisteagentuurile Nomura panga strateeg Geoff Kendrick. Frank tõusis juba eelmisel nädalal euro suhtes kõigi aegade kõrgemale tasemele. Kendrick ootab, et euro ja frangi suhe jääb järgmiste kuude jooksul püsima 1,20 kanti.

Rootsi kroonist, Austraalia dollarist, Hiina jüaanist ja teistest tugevatest valuutadest loe tänasest Äripäevast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2011, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing