Hiina inflatsioon mais +5,5%

Birjo Must 14. juuni 2011, 10:08

Kuigi valitsus on teinud jõupingutusi kasvavate hindade ohjeldamiseks, sai Hiina ülikiire inflatsiooni tempo mais taas hoogu juurde, kirjutab CNNmoney.

Hiina statistikaameti andmetel tõusis inflatsioonimäär 5,5%ni, võrreldes aprillikuu 5,3%ga.

Majandusteadlased ootasid, et kõrgete toiduhindade tõttu tuleb maikuu inflatsioon 5,5%. Toidu hinnad tõusid viimase aastaga 11,7%, aprillis oli sama näitaja 11,5%. Riigi toiduainete hinnad on tõusnud kahekohalise määra võrra juba alates oktoobrist.

Hiina valitsus on öelnud, et inflatsioonimäära hoidmine 4% piires on järgmise viie aasta jooksul nende peamine majanduslik eesmärk.  Selleks on Hiina Keskpank alates oktoobrist tõstnud intressimäärasid neli korda ning suurendanud ka kommertspankadelt nõutavate reservide mahtusid.

Kiire inflatsioon on üks põhjus, miks Hiina eksport on hiljuti veidi aeglustunud. Hiina valitsus teatas eelmisel nädalal, et eksport kasvas mais aastaga 19,4%. See on oluliselt väiksem näitaja kui pea 30% ekspordikasv aprillis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2011, 10:08
Otsi:

Ava täpsem otsing