Rootslased on eurost veelgi enam eemale peletatud

Kadri Bank 15. juuni 2011, 14:42

Kui euroreferendum oleks Rootsis toimunud selle aasta mais, oleks euro poolt hääletanud napilt neljandik rootslasi, vastu aga oleks 64%, vahendab Dagens Industri Rootsi statistikaameti värske küsitluse tulemusi.

Viimati esitas statistikaamet sama küsimuse eelmise aasta novembris, siis oli euro vastu 58% rootslastest ja eurot oma rahakotti soovis saada 28% vastanutest. Seega on euro vastaste hulk kasvanud ning erinevus eelmisest korrast on ka statistiliselt oluline, st pole juhuslik.

Võrreldes novembriga on vähenenud ka nende rootslaste hulk, kes on Euroopa Liidu liikmeks olemise poolt. Täna toetab seda veidi enam kui pool ehk 52% rootslastest. Ligi 21% on ELi kuulumise vastu ning veidi enam kui neljandikul ei ole selles osas arvamust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing