E-näitus pakub moekavandeid

ÄP 17. juuni 2011, 00:00

24 h galerii e-näitus esitleb moetegija - disaineri, kunstniku ning moest ja elust kirjutaja - Anu Samarüütel-Longi kõige värskemaid joonistusi, milles põimuvad elegantsel moel moekavandi, vabajoonistuse ja illustratsiooni jooned.

"Hakkasin illustratsioone tegema pärast ERKI lõpetamist, kui töötasin ajakirjade juures ja toimetajad palusid mul aeg-ajalt lugude juurde pilte joonistada. Minu senine stiil jõudis mingil hetkel kulminatsioonini ning umbes aasta tagasi tekkis igatsus suunda muuta, proovida varasemast vabamat ja spontaansemat joont," rääkis kunstnik oma käekirja otsimisest.

"Näitus "Freehand", mis toimus 2010. aasta kevadel Londonis, oli esimene samm uues suunas," lisas ta selle kohta, kuidas jõudis veebinäitusel üleval olevate tööde stiilini.

Autori moejoonistused - olgu need siis uue erialase idee otsing paberil või ajakirjaloo illustratsioon - on meeldivalt lihtsad ja veenvad ning neist on välja poogitud kõik ebaolulised nüansid.

Kunstikeskuse e-näituse tööd valmisid ajavahemikus märtsist maini. "Minu jaoks oli see erutav ja põnev protsess, enese jaoks uue avastamine. Tööd on tehtud, kasutades guašše ja grafiiti," selgitas Samarüütel-Long.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing