Mäng ajuga

Signe Sillasoo 17. juuni 2011, 00:00

Inimesed pidavat töötama vähem kui poole võimsuse peal ja oma aju mahust kasutama kõigest 20%. Õnneks saab asja parandada ja oma võimekust suurendada. Film "Kõrvalnähud" jutustab loo, kuidas seda teha.

Režissöör Neil Burger, kes on hiljuti kinodes jooksnud filmi "Illusionist" autor, on valmis saanud uue põnevikuga. Alan Glynni romaani "Tumedad väljad" põhjal valminud film "Kõrvalnähud" on mõtisklus sellest, mis juhtuks, kui inimesel oleks võimalik kasutada kogu oma ajupotentsiaali.

Filmi peategelane on Eddie Morra (Bradley Cooper), kirjanik, kes elab New Yorgis ja töötab oma uue raamatu kallal juba üle kuue kuu, olgugi et pole veel ühtegi lauset suutnud paberile panna. Kui tema tüdruksõber ta maha jätab, arvab mees, et elu on läbi.

Siis aga kohtab ta vana sõpra, kes tutvustab talle uut ravimit NZT, mis aitab inimestel oma ajupotentsiaali täies mahus rakendada. Mõeldud-tehtud. Üks tablett päevas aitab Eddiel mõne tunniga õppida selgeks ükskõik mis keele, lõpetada oma raamatu nelja päevaga ja teenida aktsiabörsil miljoneid dollareid kümne päevaga.

Režissöör Burgeri sõnul on filmi eesmärk panna vaataja mõtlema medikamentidele, mida tänapäeva maailm järjest enam toodab ja tarbib. "Tahan, et vaatajad oleksid justkui peategelase peas ja näeksid, mis tunne on sääraste ravimite mõju all olla," selgitas Burger. Et sellest aimu saada, vaebki film peaosatäitjat erinevates etappides - alguses saamatuna, hiljem üliandekana.

Režissööri sõnul näitab linateos utoopilise süžee kõrval ilmekalt killukesi reaalsest maailmast, kus on tavaline kasutada selliseid ergutavaid ravimeid nagu Adderall või Ritalin.

"Kui käite ülikoolis, siis ilmselt teate, et 25% õpilastest kasutab neid õppimiseks," nentis Burger. "Minu soov ongi näidata, kuidas seesugused ravimid keha mõjutavad ja mida mõistusega teevad," selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing