Anne Oja • 16. juuni 2011 kell 15:52

Valgevene tõstis IMFi keelule vaatamata ametnike palku

Valgevene võimud indekseerisid riigiametnike palku, mistõttu need tõusid 26,6%, ehkki IMF nõudis palkade külmutamist.

Valgevene töö- ja sotsiaalse kaitse ministeerium õigustas indekseerimist hüppelise hinnatõusuga juhtides tähelepanu sellele, et palgad kasvavad kuni 343 260 valgevene rubla. Minimaalne kuupalk kasvab seejuures 23,7%, 541 350 valgevene rublani.

Mais mõõdeti Valgevenes inflatsiooniks 13,1%, aprillis oli inflatsioon 4,5%. Jaanuarist maini kasvasid tarbekaupade hinnad 25,4%.

IMF hindas Valgevene majanduse olukorda 1.-13. juunil märkides seejuures, et riigiametnike palk on tõusnud tasemeni, mida majandus välja ei kannata. Valgevene president Aleksandr Lukašenko nõuab valitsuselt samas, et peatataks hinnatõus ning tõstetaks nii palku kui ka pensione.

Hetkel kuum