Estouri reisid tühistatud

Väinu Rozental 18. juuni 2011, 08:57

Majandusraskustesse sattunud reisikorraldaja OÜ Estour ei suuda täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi ja alates tänasest on kõik Estouri reisid ning kõik lennud Tallinnast tühistatud.

Tarbijakaitseameti andmeil teatas Estour eile õhtul kella viie ajal neile, et ei suuda täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi tarbijate ees. Tarbijakaitseameti teatel on Estouril 200 000 euro suurune tagatis, millise kasutamise üle otsustab vastavalt turismiseadusele tarbijakaitseamet.

Seoses eeltooduga tühistatakse kõik Estour poolt korraldatud reisid ning ka kõik lennud Tallinnast on alates tänasest tühistatud.

Tarbijakaitseametile teadaolevalt on praegu tagasilendu ootamas Türgist Antalyast (18. juunil kell 20.30) kokku 136 inimest, millest 43 on Sky Travel OÜ kliendi ja homme, 19. juunil Kreetalt 138 inimest (kõik on Estour OÜ kliendid). Kinnitamata andmetel on kõikide reisijate majutuse eest tasutud.

Lennuvedaja Smartlinx on kinnitanud tarbijakaitseametile, et kõik 18. ja 19.juunil tagasiootavad reisijad Türgist (Antalya) ja Kreetalt (Iraklion) tuuakse koju vastavalt esialgselt kinnitatud lennuplaanile.

Tarbijakaitseamet esitab esmaspäeval täpsemad juhised tarbijatele, millise tähtaja jooksul ootab amet tarbijate avaldusi, kelle reisid on tühistatud.

Äripäeva andmeil on Estouri omanikfirma BI-Info AS, mille osanikeks on Anatoli Lipinski (44%) ja Jemilia Konstantinova (46,3%). Konstantinova on ka ettevõtte ainus juhatuse liige.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski ütles Äripäevale, et täna kell 16.00 peaks lennufirma Smartlinx lennuk startima Riiast ning lendama Türki OÜ Estour reisijatele järele. „Lennuk peaks Türgist Tallinna suunas hakkama tagasi lendama täna õhtul kella 21 paiku,“ lisas Turetski.

Tarbijakaitseamet hakkab Estouri vastu nõudeid koguma esmaspäeval. „Me kogume nõudeid vähemalt kaks nädalat,“ kinnitas Turetski.


 


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2011, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing