Kallas annetab oma pensioni teatri hüvanguks

Väinu Rozental 19. juuni 2011, 13:11

Eesti Rahvuskultuuri Fondi tuntuim püsiannetaja on Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas, kes annetab iga kuu oma riigikoguliikme pensioni Kristi ja Siim Kallase fondi.

Siim Kallas moodustas allfondi Eesti Rahvuskultuuri Fondi (ERKF) juurde 2009. aasta 30. novembril, kui tegi esimese, 25 796 krooni suuruse annetuse. Järgnevatel kuudel on Siim Kallas talle ette nähtud parlamendiliikme vanaduspensioni annetanud fondi, mille eesmärk on toetada Eesti ajaloo mõtestamist teatris. 

Kord aastas antakse välja stipendium kas näitlejale, kes on kehastanud mõnda Eesti ajaloo tegelast veenvalt ja huvitavalt, lavastajale, kes on lavastanud mõne huvitava Eesti ajalugu käsitleva (ja mõtestava) teose, või algupärandi autorile, kes on loonud kunstiliselt kandva ja ajalooliselt veenva teose. Stipendiumi suurus on 20 000 krooni.

Eelmise aasta 17. detsembril anti esimest korda välja Kristi ja Siim Kallase stipendium, mille said Tartu Uue Teatri lavastuse "IRD, K." dramaturg ning lavastaja Ivar Põllu ja peaosatäitja Nero Urke.

ERKFi tegevdirektori Toivo Toomemetsa sõnul on praegu umbes 20 eraisikut, kes teevad püsiannetusi, et toetada endale meelepärast valdkonda. „See on väga oluline, et inimene on tõsiselt pühendunud annetamisele,“ lausus ta ja lisas, et staažikamad püsiannetajad on seda teinud juba 3-4 aastat.

Täna, 19. juunil 20 aastat tagasi asutas tollane Ülemnõukogu sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fondi, mis püsib firmade ja üksikisikute annetustel ning toetab kultuuritegelasi ja -projekte. Alates 21.10.1991 on fondi nõukogu esimees Eri Klas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2011, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing