Elmar Ots • 20. juuni 2011 kell 17:01

Kreeka minister: vastutan erastamise eest!

Kreeka vastne rahandusminister Evangelos Venizelos lubab võtta vastutuse suurerastamise ning maksupoliitika uuendamise eest.

„Kui ma ütleksin, et mul pole hirmu, kahtlusi ja kõhklusi, siis ma poleks päris aus,” tunnistas reedel ametisse pandud rahandusminister teleintervjuus Financial Timesi väitel. Samas kinnitas sotsialistlikku Pasoki parteisse kuuluv minister, et Kreeka peab pääsema ja ka pääseb praegusest häbiväärsest ja alandavast olukorrast. Venizelos lubas isiklikult vastutada, et kavandatavad ümberkorraldused õnnestuksid.

2016. aastaks loodetakse Kreekas erastada 50 mld euro eest riigi vara, kuid seda takistavad nii poliitiline vastuseis kui ka täielik korralagedus kinnisvararegistris.Homme peaks Kreeka parlamendis peetama uuendatud valitsuse usaldushääletus.

Hetkel kuum