BlackBerry tootja RIM üle mõistuse odav

Fredy-Edwin Esse, California 21. juuni 2011, 11:20

BlackBerry nutitelefonide tootja Research In Motioni turuväärtus on sedavõrd palju kukkunud, et firmat ülevõttev ettevõte võiks maksta 50% aktsia hinnale lisaks ning saaks ikkagi kõige odavama firma terves sektoris.

Kunagi 83 miljardit dollarit väärt olnud RIM on kukkunud enam kui 80% enda kolme aasta tagusest tipust pärast kui Apple'i ja Google'i Androidiga varustatud telefonid hakkasid RIMilt kliente ära varastama. 

Eelmisel nädalal teatas firma, et aastane müük võib esimest korda kukkuda viimase 9 aasta jooksul, misjärel on aktsia kahe päevaga kukkunud üle 25%, 25,89 dollarini. Selle tulemusel on firma ettevaatav kasumi-hinna suhe (P/E) 4,7, mis Bloombergi andmetel on kõige madalam suhe ükskõik millisel kommunikatsioonivahendite tootjal.

BMO Harris Private Bankingu sõnul võib firma suhteline odavus ligi meelitada ostjaid nagu Microsoft ning Dell. Ostja saaks nutitelefonide tootja, kes on endiselt domineeriv äriklientide hulgas, pakub turvalist e-maili enda serveritega ja toodab enda turuväärtuse kohta rohkem raha kui ükskõik mis teine ettevõte. Makstes RIMi aktsia eest 40 dollarit, oleks ta endiselt suhteliselt odavam, kui teised konkurendid sektoris.

"Arvestades kui oluliselt on aktsia hind kukkunud, siis see ainuüksi tekitab juba huvi," ütles BMO Harrise investeerimisjuht Paul Taylor Bloombergile. "RIMil on endiselt arvestatav turuosa USAs ja üle maailma ning neil on ikooniline bränd."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2011, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing