Investor Paulson põletab raha

Fredy-Edwin Esse, California 21. juuni 2011, 10:12

Kuulsa investori John Paulsoni juhitav 37 miljardi dollariline hedge-fond müüs kogu enda osaluse Sino-Forest Corpis, tekitades investoritele potentsiaalse 705 miljoni Kanada dollarilise kahju.

Veel 29. aprillil 34,7 miljonit Hiina puukasvataja aktsiat omanud Paulson & Co teatas eile, et müüs osaluse maha 17. juunil, vahendab Bloomberg. New Yorgis baseeruv firma omas esialgselt 815,8 miljoni Kanada dollari suurust osalust, mille väärtus läinud nädala lõpuks oli kukkunud 110,7 miljoni dollarini.

Tegu on avaliku ämbrisse astumisega Paulsoni jaoks, kes panustab majanduse taastumisele pärast 15 miljardi USA dollari teenimist klientidele panustades 2007. aastal hüpoteeklaenude vastu.

Paulsonil pole sel aastal üldsegi hästi läinud, sest tema suurim fond on ainuüksi juuni esimese poolega kaotanud 13% oma väärtusest ning aasta peale on see kukkunud 20%. Bloombergiga ühendust võtnud klientide sõnul pani Paulson Sino-Foresti ja USA pankade aktsiatega täiesti rappa.

"Paulson on selle investeeringuga rambivalguse kätte sattunud," ütles Dalton Investmentsi fondijuht Steven Persky. "Samas, iga raha haldaja saab kahjumeid, see on elu osa."

Sino-Forest on 1. juunist kukkunud 85%. Päev enne teatas investeerimisfirma Muddy Waters LLC, mida juhib Carson Block ja kes panustab aktsia vastu, et metsandusfirma on ülehinnanud enda puiduvarusid. Sino-Foresti sõnul on Blocki väited valed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 15:19
Otsi:

Ava täpsem otsing