Saaremaa kalatöötlejad kaotasid Valgevenes turuosa

Väinu Rozental 21. juuni 2011, 08:47

Rubla devalveerimine tõi Saaremaa kalatöötlemisfirmadele kaasa ekspordimahtude languse Valgevene suunal, mis tähendas firmadele ümberorienteerumist teistele turgudele.

„Eksport Valgevenesse on oluliselt vähenenud, meie puhul lausa poole võrra,” sõnas Nasval tegutseva, Eesti ühe suurema külmutatud kala ja preservide tootja OÜ Saare Fishexport juhatuse liige Ivar Kiil ajalehele Meie Maa.

Tema sõnul moodustas krevettide ja külmutatud kala müümine Valgevenesse umbes veerandi sajakonna töötajaga firma ekspordimahust, kuid firmale see siiski suurt lööki ei anna, sest eksport teistesse riikidesse, näiteks Ukrainasse, Venemaale, Moldovasse ja mujale on selle võrra kasvanud.

“Krevetitootmise mahud on küll kõvasti vähenenud, kuid olukord idaturgudel võib väga kiiresti muutuda, näiteks Ukrainas olid vahepeal raskused, kuid nüüd on müük sinna jälle paremaks läinud,” kirjeldas Ivar Kiil.

Teise Valgevenesse eksportiva Saaremaa kalatöötlemisfirma, Läätsa kalatööstuse juhatuse liige Gert Romanov ütles, et rubla devalveerimine mõjutas ka neid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. June 2011, 08:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing