Föderaalreserv jätab intressimäära muutmata

Maarja-Liis Mitri 22. juuni 2011, 20:21

Föderaalreserv otsustas täna lõppeval kahepäevasel avaturu komitee kohtumisel, et jätab intressimäärad muutmata ja lõpetab plaanipäraselt juuni lõpus kvantitatiivse leevendamise teise raundi.

Täna saab läbi teisipäeval alanud Föderaalreservi avaturu komitee kahepäevane kohtumine. Kohtumine investoritele erilisi üllatusi ei valmistanud, sest juba varem usuti, et intressimäär jääb tõstmata ja säilitab oma 0-0.25 protsendilise vahemiku. Sel tasemel on see püsinud alates 2008. aasta septembrist. 

Keskpanga juhi Ben Bernanke sõnul on rekordmadalad intressimäärad vajalikud, et kiirendada majanduse taastumist kriisist. Tarbimine on vähenenud eelkõige langevate kinnisvara hindade, kiireneva inflatsiooni ja kasvava töötuse tõttu. Mais oli töötuse protsent 9.1.

Bernanke hinnangul saab kasv jälle jalad alla, kui alanevad tarbekaupade hinnad ja taanduvad Jaapanis toimunud katastroofist põhjustatud tõrked tarneahelates, vahendas finantsuudiste portaal Bloomberg.

Keskpank lubas jätta intressimäära praegusele tasemele "pikendatud perioodiks".

Kell 14.15 kohaliku aja järgi on kavas pressikonverents, kus avalikustatakse Ameerika Ühendriikide majandusprognoos perioodiks 2011-2013.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2011, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing