Morgan Stanley kärpis euro väljavaateid

Rainer Saad 22. juuni 2011, 10:05

Morgan Stanley vähendas euro prognoosi dollari suhtes, märkides, et 17 riigi ühisvaluuta piirkonna majanduslikud väljavaated kahanevad.

Morgan Stanley, kelle eelmine prognoos euro suhtes oli seatud 1.49 dollarile, langetas uue prognoosiga väljavaate 1.36 dollarile. Euro on selle aasta jooksul dollari vastu tõusnud 7.6%, seda toetas Euroopa Keskpanga intressimäära tõstmine aprillis ja abipaketid Kreekale, Portugalile ja Iirimaale, aidates vältida nende riikide võimalikku pankrotti, vahendab sfgate.com 

„Euro on nüüd uue surve all, kui majanduslikud väljavaated eurotsoonis halvenevad ning perifreeriamured jäävad,” kirjutas Morgan Stanley Londoni Euroopa valuutavahetuse strateegia juht Ian Stannard oma kirjas klientidele.

Eurole mõjus eile Kreeka usaldushääletus positiivselt, tõstes Euroopa ühisraha Ameerika dollari vastu tänase hommikuga tasemeni 1.4415. Maikuus kukkus euro dollari vastu 2.8%.

Morgan Stanley valuutastrateeg Hans Redeker ütles möödunud nädalal, et kavatseb kahandada panga väljavaateid euro suhtes „oluliselt nõrgemaks”, kuna nõudlus Euroopa võlakirjade ja aktsiate järele on väike.

Euroopa Keskpank tõstis aprillis baasintressimäära rekordmadalalt 1.00% – 1.25%-ni. Keskpanga president Jean-Claude Trichet andis mõista, et järgmine intressimäärade tõstmine võib aset leida juba juulis. Trichet tõi välja ka selle, et inflatsioon võib järgmisel aastal euroalas langeda alla 2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2011, 11:45
Otsi:

Ava täpsem otsing