Ontika mõisa ostis Soome mäesuusakuulsus

Kaisa Gabral 22. juuni 2011, 09:44

Ligemale kolm aastat müügis olnud Ontika mõisa omandas Soome mäesuusataja, maailmameister Kalle Palander, kes loodab viimasel ajal käest kätte käinud häärberi ja kõrvalhooned kolme aastaga korda teha, kirjutas ERR.

Kalle Palander rääkis Põhjarannikule, et sidemed Eestiga pärinevad ajast, kui abikaasa Riina-Maija õppis Tartu ülikoolis. "Oleme aastaid otsinud sellist kohta, ka näiteks Prantsusmaal ja Hispaanias, aga lõpuks leidsime selle Eestis. See on kaunis paik ja siin on piisavalt ruumi," rõõmustas ta.

Küsimusele, kas Ontikal avatakse hotell või rajatakse mõis oma neljaliikmelise pere koduks, vastas Kalle Palander, et lõplik selgus veel puudub.

Ontika mõisa hilisklassitsistlik härrastemaja ehitati 19. sajandil ja selle viimane sinivereline omanik oli de Colonguede aadlisuguvõsa, kes oli mõisa ja hilisema taluga seotud üle pooleteise sajandi kuni Eestist lahkumiseni 1939. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing