Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Riik tahab vorste klassifitseerida
Põllumajandusministeerium kavatseb hakata Eestis müüdavaid vorstitooteid klassifitseerima, et ostjal oleks lihtsam aru saada, kui palju on tootes kasutatud liha ja kui palju seda asendavaid aineid, kirjutas ERR.
Ettepaneku selleks tegi põllumajandusministrile Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) toiduainete instituut, kelle hinnangul oleksid vorstiklassid nii tarbijate kui ka kvaliteetsele toodangule rõhuvate tootjate huvides, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Ka väikelinna selvehalli vorstiletis vaatab vastu üsna kirju valik. Ainuüksi lahtist lastevorsti võib osta neljalt tootjalt.
Just sellele juhtiski põllumajandusministri tähelepanu TTÜ toiduainete instituut - ühe nime all võib osta väga erinevaid tooteid, lastevorstki võib ühe tootja tõlgenduses olla 60-protsendi või kõigest sümboolse kolme protsendi lihaga.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et Eestis puudub vorsti kohta määratlus ja iga tootja võib sinna liha, soja või teisi koostisaineid väga isemoodi panna.