Riik tahab vorste klassifitseerida 

Kaisa Gabral 22. juuni 2011, 09:21

Põllumajandusministeerium kavatseb hakata Eestis müüdavaid vorstitooteid klassifitseerima, et ostjal oleks lihtsam aru saada, kui palju on tootes kasutatud liha ja kui palju seda asendavaid aineid, kirjutas ERR.

Ettepaneku selleks tegi põllumajandusministrile Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) toiduainete instituut, kelle hinnangul oleksid vorstiklassid nii tarbijate kui ka kvaliteetsele toodangule rõhuvate tootjate huvides, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ka väikelinna selvehalli vorstiletis vaatab vastu üsna kirju valik. Ainuüksi lahtist lastevorsti võib osta neljalt tootjalt.

Just sellele juhtiski põllumajandusministri tähelepanu TTÜ toiduainete instituut - ühe nime all võib osta väga erinevaid tooteid, lastevorstki võib ühe tootja tõlgenduses olla 60-protsendi või kõigest sümboolse kolme protsendi lihaga.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et Eestis puudub vorsti kohta määratlus ja iga tootja võib sinna liha, soja või teisi koostisaineid väga isemoodi panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 09:21
Otsi:

Ava täpsem otsing