Swedbank ei näe kallinevas tee-ehituses Nordeconile riski

Maarja-Liis Mitri 22. juuni 2011, 17:57

Tänane Äripäev kirjutas, et bituumeni hinnatõus maailmaturul muudab teedeehituse kallimaks ja seab ühtlasi ohtu Tallinna börsil noteeritud Nordeconi kasumlikkuse. Swedbank antud olukorras suurt ohtu Nordeconile ei näe.

Kallinev bituumen tõstab tee-ehituse hinda, seades ühtlasi ohtu nii kvaliteedi kui ka avalike hangete täitmise lubatud hinnaga. Nordeconi kontsern, mis ühtlasi tegeleb ka teedeehitusega, on Swedbanki sõnul võrdlemisi vähe ohustatud, sest erinevalt ettevõtetest, kes peavad bituumenit maailmaturu hinnaga ostma, võimaldab Nordeconi enda bituumenitehas hinnatõusu paremini kontrolli all hoida.

2010. aastal pärines ligikaudu 46 protsenti Nordeconi kogutulust teedeehitusest ja  -hooldusest. Kuna elamuehitus on taas aktiviseerumas, on Swedbanki hinnangul 2011. aastal oodata teedeehituse osakaalu langust 30 protsendile.

Ühtlasi usub Swedbank, et riigihangete seadusesse tulevad muudatused, mis panevad osa bituumeni hinnatõusuga seotud riskidest riigi õlule, sest vastasel korral on kannatajateks nii riik kui ka teede kvaliteet.

Kuna Swedbank oli Nordeconi puhul juba varemalt prognoositud madala tasuvusega 2011. aastal arvestanud, ei muuda nad ka aktsia ostusoovitust, jättes selle „osta“ peale. Aktsia hinnasihiks on jätkuvalt 1.72 eurot. Täna sulgus Nordeconi aktsia Tallinna börsil 1.35 euro peal.


 

 

 

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2011, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing