Nafta hind langes järsult

Maarja-Liis Mitri 23. juuni 2011, 19:02

Nafta hind langes järsult, kui Rahvusvaheline Energiaagentuur teatas, et laseb oma varudest ringlusse 60 miljonit barrelit toornaftat, et aidata kaasa globaalse majanduse taastumisele.

Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) ütles oma pressiteates, et agentuuri 28 liikmesriiki lasevad juulis ringlusse 60 miljonit barrelit naftat, et leevendada Liibüa konfliktist tingitud tõrkeid naftaga varustamises. Kuna suvel on toornafta nõudlus suurem, oleksid vastasel korral puudujäägi tagajärjed globaalsele majandusele väga rängad. 

Teatele järgnevalt langesid Brenti toornafta augustikuise tähtajaga futuurid üle 6 dollari, jõudes tasemele 108,09 dollarit barreli kohta. WTI naftasegu futuuride hind langes New Yorgis ligikaudu 5 dollarit tasemele 90,62 dollarit barreli kohta.

Analüütikud ja investorid ei osanud IEA-lt taolist otsust oodata. „Ma olen tõesti üllatunud. Kõik räägivad, et neil on varusid piisavalt. See peaks WTI (USA toornafta) hinna hoidma 100 dollarist allpool, aga tegelikult me soovime hoopis Brenti toornaftat, ja antud otsus peaks aitama,“ ütles Reutersile Robert Montefusco, Sucden Financiali maakler.

See on kolmas kord Rahvusvahelise Energiaagentuuri ajaloos, mil taoline otsus vastu võeti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2011, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing