Reede valmistas USA aktsiaturgudele pettumuse

Maarja-Liis Mitri 25. juuni 2011, 00:44

Kolm peamist aktsiaindeksit olid reedel kõik languses.  Vaatamata positiivsetele uudistele kestvuskaupade tellimuste suurenemise ning  USA sisemajanduse kogutoodangu paranemise kohta esimeses kvartalis, vedasid pettumuste lainet tehnoloogiaktsiad eesotsas Oracle’i ja Micron Technology’ga.

Lisaks jätkuvatele probleemidele eurotsoonis ja murele USA rahatrüki teise vooru lõppemise pärast tekitas ebakindlust ka reitinguagentuuri Moody’s ähvardus Itaalia pankade reitingut alandada.

Kõige suurem langeja 1,26 protsendiga oli Nasdaqi koondindeks, kukkudes tasemele 2 652,89.  Nädala kokkuvõttes jäi Nasdaq esmakordselt kuue nädala lõikes siiski plussi, suurendes 1,4 protsendi võrra.

Pooljuhtide valmistaja Micron Technology aktsiad kukkusid täna ligikaudu 15% pärast seda, kui ettevõte avalikustas oma kolmanda kvartali tulemused, mis jäid allapoole Wall Streeti ootusi. Ettevõtte 7-sendine kasum aktsia kohta oli loodetust peaaegu poole võrra väiksem. Oracle’i aktsiad lõpetasid päeva 4,1% madalamal.

Dow Jonesi tööstuskeskmine alanes 0,96 protsenti tasemele 11 934,58 ja S&P 500 kukkus 1,17 protsenti tasemele 1 268,45. 

S&P 500 kümnest sektorist said enim kannatada energia- ja tehnoloogiasektor. Dow Jonesi kolmekümnest ettevõttest langesid 27 firma aktsiad.  Langust juhtis 3,5 protsendiga võrguseadmete tootja Cisco Systems.

Dollar nõrgenes Inglise naela ja jeeni suhtes, aga tugevnes euro suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2011, 00:44
Otsi:

Ava täpsem otsing