Kosmodiski-müüja saavutas Eestis uue käibe- ja kasumirekordi

Anne Oja 26. juuni 2011, 13:08

Kui möödunud aastal kirjutas Äripäev kosmodiski-müüja rekordilisest 67-miljoni kroonisest käibest, pole see sugugi telemarketingifirma laeks.

Tunamullu maksis masust räsitud Eesti rahvas maksis mullu televisiooni kaudu kosmodiske, Happy Chop lõikureid, kiirviilutajaid, trimmivaid massaažiseadmeid ja Dormeo madratseid turustavale Studio Moderna OÜ-le 67 miljonit krooni. Hollandis registreeritud samanimelisele firmale kuuluv Studio Moderna teenis sellest 1,6 miljonit krooni kasumit. 2010. aasta müük oli aga 88,4 miljonit ja kasum 2,1 miljonit krooni.

Studio Moderna alustas Eestis 2003. aastal. Käive on iga aastaga hüppeliselt kasvanud: esimesel tegevusaastal oli see 9,1 miljonit, 2004. aastal 16,1 miljonit, 2005 juba 20,4 miljonit, 2006. aastal 25,7 miljonit, majandusbuumi harjal 46,7 miljonit ning esimesel kriisiaastal 50,7 miljonit krooni.

Lisaks Eestile on Studio Moderna esindatud 21 Kesk- ja Ida-Euroopa riigis, mis moodustavad kokku suurima otseturundusvõrgustiku selles piirkonnas. Kõigis nendes riikides on ettevõtte tegevuse kandvaimaks osaks müügitegevus telekanalite kaudu.

Studio Moderna turustatavaid tooteid reklaamitakse kokku enam kui 150 avalikus ja kommertstelekanalis üle 170 tunni ööpäevas, hõlmates selliselt 400 miljoni elanikuga turu, avaldas Studio Moderna juht Branko Blecic 2007. aasta aruandes.

Mullu ja tunamullu jäi ettevõtte kasum üüratule käibele vaatamata suhteliselt tagasihoidlikuks, pisut alla kahe miljoni krooni. Müügitegevuses oli ka tagasiminekut. Eelmise aasta seisuga tegutses Studio Moderna 20 Kesk- ja Ida-Euroopa riigis.

Studio Moderna eelistab müügikanalina DRTV-d (Direct Response Television) ehk telekaubamaja. Ostma innustavad reklaamklipid jooksevad Eestis Kanal 2s, TV3s, FBCs, RenTVs, STVs, TV3+is, Kanal 11s ja TV6s. Sellele lisandub telefonimüük, viis kauplust Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, hulgimüük Prismadele, Selveritele, Tamrole ja mööblikauplustele ning kolm kakskeelset internetikeskkonda.

 

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2011, 14:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing