Autotootjad usuvad Hispaaniasse

Katri Soe-Surén 27. juuni 2011, 11:11

Nõudlus on väike, tootmiskulud suured, kuid sellest hoolimata investeerivad autokontsernid Hispaanias tehastesse 4,5 miljardit eurot. Uskudes peatset konjunktuuri tõusu ja kasutades ära riigipoolsed subventsioonid, kirjutab Financial Time Deutschland.

Hispaania sisetarbimine on põhjas, automüük on võrreldes läinud aastaga langenud 30 protsenti. Ford plaanib Valencia lähedal asuvasse Almussafese tehasesse investeerida 800 miljonit eurot, monteerima hakatakse seal Kuga maasturit ja Transitit. Juurde tuleb rohkem kui 1000 töökohta. Tegemist on Fordi suurima investeeringuga Hispaanias viimase 35 aasta jooksul.

Hispaania autoliidu (ANFAC) andmetel plaanivad Ford, Renault, Peugeot Citro?n, GM ja VW kohapeal toota kokku 11 uut mudelit. Vaatamata majanduskriisile voolab riigi autotööstusesse tuleval aastal 4,5 miljardit eurot.

Tootjad loodavad, et kui siseturg kriisist toibub, ostetakse lähiajal ka rohkem autosid – Hispaania tänavatel veerevad autod on Euroopa keskmisest 3 aastat vanemad, 1000 elaniku kohta tuleb vaid 475 autot (Euroopa keskmine on 507).

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. June 2011, 11:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing