Rainer Saad • 27. juuni 2011 kell 8:41

Hiina peaminister: keeruline on inflatsiooni alla 4% hoida

Hiina peaminister Wen Jiabao ütles Hongkongi televisiooni vahendusel, et Hiinal on raske inflatsiooni alla 4% hoida sel aastal, kuid raha ostujõu languse toomine alla 5% on võimalik.

Wen ütles, et Hiina on suuteline SKP kasvu hoidma üle 8% ning finantspositsioon jääb üheks parimaks maailmas. Weni viimased ütlemised pole küll nii entusiastlikud kui reedel väljaöeldu, et Hiina inflatsioon on kindlalt kontrolli all sel aastal ning peaks stabiilselt jahtuma, vahendab CNBC.com.

Hiina inflatsiooni on alates jaanuarist püsinud üle 4% ning inflatsiooni tipuks peetakse 6%, mida oodatakse selle aasta suve keskpaigaks.

Reutersi küsitluse põhjal arvab enamik majandusteadlasi, et Hiina tõstab selle aasta jooksul laenu ja hoiuste intresse veel 25 kuni 50 baaspunkti võrra.Wen rahustas hirme Hiina võimaliku raske maandumise ees, öeldes, et Hiina on täiesti võimeline tagama oma majanduse jätkusuutlikkuse. 

Hetkel kuum