Hind Billy the Kidi pea eest kasvab

Meelis Mandel 27. juuni 2011, 12:24

Teadaolevalt ainus foto Ameerika 19. sajandi tuntud lindpriist Billy the Kidist müüdi pühapäeval Denveri oksjonil 2,3 mln dollari ehk 1,6 mln euro eest.

Ferrotüüp ehk metallplaadil foto müüdi erakollektsionäär William Kochile, teatas Huffington Post. Hinnale lisandus 15%line teenustasu, mis tegi lõpphinnaks 2,6 mln dollarit. Oksjonikorraldajad lootsid pildi eest saada 400 000 dollarit.

Ferrotüüp usutakse pärinevat 1879. aastast, ja seal hoiab Billy the Kid Winchesteri ning vööl on Colti revolver. Kuna ferrotüüp on peegelpildis, sai sealt alguse valearusaam, et Billy the Kid oli vasakukäeline. Müüt inspireeris 1958. aasta filmi "The Left Handed Gun", kus Paul Newman mängis Billy.

Billy the Kid sai tuntuks osalemisega Lincolni maakonna sõjas. Ta tapeti 21-aastasena Lincolni maakonna šerifi Pat Garretti poolt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2011, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing