Itaaliaga seotud risk on ka Jaapanis teravdatud tähelepanu all

Maarja-Liis Mitri 27. juuni 2011, 19:55

Euro kurss jeeni suhtes võib sattuda surve alla, kui võlakriis Itaaliasse jõuab, sest Jaapani investorid hoiavad suuri koguseid Itaalia riigivõlakirju, vahendab MarketWatch.

"Euroopa võlakriisi jõudmine Itaaliasse on üks peamisi muresid iga globaalse investori peas. Jaapanlased ei ole selles osas erand, eriti investeerimisfirmade fondihaldurid, sest nad on Itaaliaga seotud riski osas üsna haavatavad, " ütles Tohru Sasaki, J.P. Morgan Chase'i Tokyo harust.

Jaapani investeerimisfondid on ostnud 689,9 miljardi jeeni väärtuses Itaalia võlakirju. "Kui võlakriis peaks jõudma Itaaliasse, siis on paljud Jaapani fondihaldurid suure tõenäosusega sunnitud Itaalia võlakirjad maha müüma, mis omakorda viib euro jeeni suhtes langusesse, " kommenteeris Sasaki.

Samas lisas Sasaki, et kohe müüma arvatavasti siiski ei tormata, sest kuigi Jaapani investeerimisfondid väidavad, et nad hoiavad ainult võlakirju, millel on vähemalt AA-reiting, ei ole see praktikas alati tõsi. 

Eelmisel neljapäeval pani reitinguagentuur Moody's 16 Itaalia panga pikaajaliste võlgade ja hoiuste reitingud võimaliku alandamise osas vaatluse alla. Lisaks oli agentuur seda 17. juunil juba teinud Aa2 reitinguga riigivõlakirjade osas. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2011, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing