Suured pangad on LinkedIni tuleviku suhtes optimistlikud

Maarja-Liis Mitri 28. juuni 2011, 22:57

LinkedIni aktsiad hakkasid täna jõudsalt tõusma, kui mitu USA suurt panka andsid ettevõtte aktsiatele optimistliku hinnangu ja kõrge hinnasihi.

 LinkedIni aktsiad tegid New Yorgi börsil oma debüüdi 19.mail. Esmaemissioonil oli aktsia hinnaks 45 dollarit. Sellele järgneva kuu aja jooksul käis hind isegi 92 dollari juures, langedes 20. juunil aga madalseisu 60,14 dollari peal.

Teisipäeval alustasid nii Morgan Stanley, UBS, J.P. Morgan kui ka Bank of America LinkedIni aktsia katmist analüüsiga. Nende poolt seatud hinnasihid jäid vahemikku 85-92 dollarit. Täna kell 15:50 New Yorgi aja järgi oli aktsia hind tõusnud 12,6%, jõudes 86 dollarile.

Paljud börsimaaklerid peavad ettevõtet tugevaks tegijaks nii sotsiaalmeedias kui ka värbamisteenuste alal, vahendas MarketWatch.  Pangad näevad LinkedIni kasvavas kasutajate võrgustikus, mis ületab juba 100 miljonit, suurt potentsiaali. Samas arvestatakse faktiga, et sel eelarveaastal teatab ettevõte kahjumist. Järgmisel aastal loodetakse aga juba kasumit.

J.P Morgani esindaja märkis samas, et LinkedIni aktsia suur potentsiaal põhineb hetkel osaliselt ka sellel, et see on üks väheseid börsil noteeritud tõelisi sotsiaalmeedia-ettevõtteid ja alla 10% firma aktsiatest on kaubeldavad. See viib ka aktsia hinna üles.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. June 2011, 22:57
Otsi:

Ava täpsem otsing