Kreeklaste ilus elu on ohus

Katri Soe-Surén 29. juuni 2011, 12:26

Kreeklased protesteerivad valitsuse säästuplaanide vastu. Kaduda võib muu hulgas lisatasu kätepesemise, arvuti kasutamise ja raskete kaustade tassimise eest.

Kreeka telefonifirma OTE maksab oma töötajaile tööauto mootori soojendamise eest kuus lisatasu 25 eurot. See tasu nüüd küll alates esmaspäevast kaotati, kuid töötajad nõuavad nüüd protestide abil, et see jälle taastataks.

Riigiraudtee OSE vedurijuhid, kelle kuupalk on niigi 7000 eurot, saavad lisatasu iga sõidetud kilomeetri eest ning nende vabade päevade pikkus ei ole mitte 24, vaid 28 tundi. Lisaks tuleb toetus kätepesu eest 420 eurot kuus. Seda viimast tasu sai see neljandik töötajaist, kes rongidel ametis olid.

Ministeeriumide käskjalad said seni kuus lisatasu 290 eurot raskete kaustade tassimise eest. Paljudes Kreeka ametkondades saavad töötajad lisatasu paljundusmasina teenindamise eest. Ka need, kes oskavad töötada arvutiga, saavad selle eest lisatasu.

Ateena bussipargi bussijuhtidel arvestatakse tööaja sisse aeg, mis kulub kodunt tööle ja töölt koju jõudmiseks. Kes õigel ajal tööd alustab, saab preemiat 310 eurot. Samas õigel ajal alustamine ei tähenda, et alustada tuleb minutipealt.

Kohtunikud saavad boonust, kui lahendavad juhtumeid kiiremini. Paljud kultuuriministeeriumi töötajad saavad rõivaostutoetust. Tuumauuringutega tegeleva keskuse Dimokritos töötajad Ateenas saavad lisatasu radioaktiivsuse eest.

Kreeka relvajõud maksavad erisõduritele sukeldumispreemiat ja langevarjuritele ohupreemiat.
Riikliku ravikindlustusfirma IKA hambaarstid said siiani automaatselt tasu reisikulude katteks, isegi kui nad iialgi oma kabinetist ei lahkunud.

Riigiteenistuses kassapidajad said lisatasu selle eest, et nad ei peaks omast taskust kinni maksma kassa võimalikku puudujääki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2011, 22:16
Otsi:

Ava täpsem otsing