Rekordiliselt suur konkurss Kunstiakadeemia erialadele

Jaana Pikalev 30. juuni 2011, 13:44

Tänavu laekus Eesti Kunstiakadeemiale 1221 vastuvõtuavaldust. See on suurim konkurss Kunstiakadeemia uute üliõpilaste vastuvõtus. 

Kõige populaarsem eriala on endiselt graafiline disain, kuhu laekus juba märtsiks 173 avaldust, mis teeb konkursiks 21,6 inimest ühele riigieelarvelisele ehk tasuta kohale. Ühtviisi suur tung on arhitektuuri ja linnaplaneerimise ja vabade kunstide erialadele, kuhu esitati kummalegi 103 avaldust, konkursid 9,4 ja 5,15 vastavalt.  

Paljud soovivad õppima asuda  veel moedisaini – avaldusi 80, konkurss 16 soovijat ühele kohale, sisearhitektuuri ja mööblidisaini -avaldusi 88, konkurss 9,8, fotograafiat – avaldusi 94, konkurss  18,8, animatsiooni – avaldusi 69, konkurss 13,8.  Ka ehte- ja sepakunsti erialale on palju tahtjaid, kus on tänavu konkurss ligi 10,3 inimest ühele riigieelarvelisele kohale. 

Pea kõigile Eesti Kunstiakadeemia erialadele pürgib enam kui 5 inimest ühele riigieelarvelisele kohale, konkursi keskmine on 6,6 isikut ühele tasuta kohale.  Doktoriõppes soovib õppekava kunst ja disain ühele kohale asuda õppima 15 inimest.

Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. July 2011, 10:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing