Ansip pöördus pressinõukogusse

Katariina Krjutškova 30. juuni 2011, 07:00

Üheksa aastat tegutsenud pressinõukogusse jõudis esimest korda kaebus, mille on esitanud Eesti peaminister.

Peaminister Andrus Ansip pöördus pressinõukogusse kahe artikli tõttu, mis ilmusid juunis Eesti Ekspressis ja kandsid pealkirju „Ansip lollitab meid Kreeka laenuga“ ja „Kreeka võlatrall ehk kuidas Ansip mind läbi sõimas.“

Ansip leiab, et Eesti Ekspress rikkus artiklitega head ajakirjandustava, sest esimeses artiklis ei antud talle vastulause võimalust. Ka jätkuloo avaldamisel ei lisanud toimetus paberlehe artiklile peaministri seisukohta.

„Mulle ajakirjaniku poolt omistatud tegevus - „lollitamine“ – kujutab endast tõsist süüdistust ja leian, et hea ajakirjandustava kohaselt oleks tulnud anda mulle võimalus end taolise süüdistuse eest kaitsta. Seda aga Eesti Ekspress ei teinud,“ kirjutas Ansip oma pöördumises pressinõukogu poole.

Artiklite autor Toivo Tänavsuu selgitas enda jätkuloos, et toetus oma esimeses artiklis Ansipi varasematele sõnadele ega pole faktides eksinud.

Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts sõnas, et praegu pole sel teemal veel midagi kommenteerida, sest toimetus pole oma seisukohti veel pressinõukogule esitanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2011, 12:06
Otsi:

Ava täpsem otsing