„Rööpasõbrad“ röövisid Deutsche Bahnilt miljoneid

Katri Soe-Surén 01. juuli 2011, 10:03

Terasekartell nimega „Rööpasõbrad“ tekitas oma hinnapoliitikaga Deutsche Bahnile miljonitesse ulatuvaid kahjusid. Kohalik konkurentsiamet on alustanud uurimist 30 isiku suhtes 10 firmas.

Nagu nüüd on selgunud, maksis Saksa riigiraudtee Deutsche Bahn kartellis osalenud firmade hinnakokkuleppe tõttu vähemalt 10 aasta jooksul rööbaste eest miljoneid eurosid rohkem kui oleks mõistlik olnud. Ainuüksi aasta 2006 kahjud olid kuni 100 miljonit eurot.

Kartelliliikmed kohtusid Duisburgi pitsabaaris „Da Bruno“, osalejad kandsid varjunimesid nagu „Hannibal Lecter“, „Vennake“ ja „Domina“. Kartellis osalenud firmade nimesid pole ametlikult nimetatud, kuid Saksa meedia andmetel on kartelliamet võtnud luubi alla Austria terasekontserni Voestalpine tütarfirma Duisburgis, samuti ühe samas linnas asuva ThyssenKruppi tütarfirma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2011, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing