Apple trumpas Google'i patentide enampakkumisel üle

Birjo Must 03. juuli 2011, 13:03

Google pidi hoolimata suurtele pingutustele ajaloo suurimal patendi enampakkumisel alla vanduma Apple’ile ja selle partneritele, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Google proovis liituda vähemalt ühe pakkujaga, et osta patendi portfell Nortel Networksilt enne kui kaotas Apple’le ja selle partneritele, kes tegid 4,5 miljardit dollari suuruse pakkumise, rääkis üks enampakkumisel osalenud isik.

Ajaloo suurim patendi enampakkumine koosnes mitmest voorust ning läbirääkimistest, mis kestsid varajase hommikuni. Pakkumisel osales vähemalt kolm pakkujate gruppi, kes surusid viimase pakkumise enam kui viis korda alghinnast kõrgemaks, rääkisid kaks asjaosalist, kel polnud õigust pakkumise täpsemaid detaile avalikustada.

“See oli tõenäoliselt kõige ebatavalisem pankrotivara enampakkumine, millega ma kunagi seotud olen olnud,” rääkis Fred Hodara, kes esindas Norteli võlausaldajaid.
Võitjate grupp koosneb mõnest Apple’i konkurendist nagu Microsoft Corp. (MSFT), Research in Motion Ltd. (RIM), Sony Corp. (6758), Ericsson AB and EMC Corp., kinnitas Nortel avalduses. USA ja Kanada pankroti kohtud peavad nõustuma enampakkumise tulemustega enne kui müük on lõplik, sõnas Nortel.

Ost annab võitjatele kontrolli enam kui 6000 patendi ja rakenduse üle, mis puudutavad traadita internetiühenduse ja tavalise interneti  tehnoloogiaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2011, 13:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing