ARM tõestab, et ka analüütikud eksivad

Fredy-Edwin Esse 04. juuli 2011, 00:00

Apple'i iPadidele ja iPhone'idele kiipe tootev Briti firma ARM Holdings on suutnud investorid ja analüütikud rohkem lahku lüüa kui ükskõik mis teine firma FTSE 100 indeksis. Seni on investorid võidupoolel.

Palju vastuolusid. Vastavalt Bloombergi andmetele on ARMi aktsia Londoni FTSE 100 indeksi kõige suurem tõusja möödunud kuue kuu, 12 kuu, 18 kuu, kahe aasta ja kolme aasta lõikes. Samas on analüütikud kõigist indeksi aktsiatest kõige negatiivsemalt meelestatud just ARMi suhtes.

"Analüütikud on täiesti ämbrisse astunud," ütles Bloombergile Panmure Gordoni analüütik George O'Connor, kes septembris andis ARMi aktsiale müügisoovituse. "Investoritel on seekord õigus. ARM on muutuva tööstuse pöördepunktis ja naudis seda võimaluse akent."

ARMi loodud tehnoloogia domineerib praegu nutitelefonide protsessorite turgu. Protsessorite müük kasvas firmal läinud aastal 72%, 297 miljoni ühikuni, tänu millele suutis firma enda aastase kasumi enam kui kahekordistada 86 miljoni naelani.

Pidu ei pruugi igavesti kesta. Samas pole ARMi puhul tegu mingi odava aktsiaga. Aktsia kasumi-hinna suhe (P/E) on 61, mistõttu on see kallim kui ülejäänud konkurendid.

"Tegu on kalli aktsiaga, kuid firma võimalused on paremad, kui nad kunagi varem on olnud," ütles Bloombergile RBC Capital Marketsi analüütik Nick Hyslop, kes soovitab firma aktsiaid osta. "Tegu peab olema julge inimesega, kes panustaks ARMi edu vastu."

ARMi aktsiat katvast 33 analüütikust 42% soovitavad investoritel firma aktsiat müüa. Tegu on kõrgeima müügisoovituse osakaaluga terve FTSE 100 indeksi peale. Koguni kaheksa ettevõtet indeksis ei oma Bloombergi andmetel ühtegi müügisoovitust.

"Ühe faasi võitjad ei liigu alati võitjatena uude faasi," ütles O'Connor, kes ei kavatse enda soovitust muuta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 17:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing