Uued raamatud

ÄP 04. juuli 2011, 00:00

  Korstnapühkimisraamat
 • Soome keelest tõlgitud korstnapühkimise käsiraamatu juhatab sisse Hando Runneli lustlik luuletus. Sisu annab teavet nii hoonete üldisest ohutusest kui turvavarustusest korstnapühkimisel. Antakse ülevaade korstnapühkija põhitööst ja muudest asjassepuutuvatest tegemistest suitsulõõri mörtimisest küttekollete kahjustuste analüüsini.
 • Eesti spetsiifikat silmas pidades on raamatu lõppu lisatud ka materjale, mis puudutavad Eesti ja Soome tule-ja ehitusnõuete erinevusi. Kindlasti on kasulik ka teave erinevate puiduliikide kütteväärtusest ja kuivtihedusest.
 • Autor Petteri Virranta (toim)
 • Kirjastus Demostar
 • Lk arv 176
  Katused. Välisvooder ja viimistlus
 • Teoses antakse ülevaade eri tüüpi katuste paigaldamise põhimõtetest, välisvoodri uuendamise võimalustest ning levinumatest katuse-ja välisseinte remonditöödest. Et teos on originaalis mõeldud Ameerika turu tarbeks, tasub siit eelkõige otsida just ideid ja lähtuda põhimõttest, et kui näed midagi, mis tasuks üle võtta, siis võta üle. Eesti olud on spetsiifilisemad alates toodete valikust ja lõoetades ehitusjärelevalve süsteemiga.
 • Raamatu parimaks osaks on korralikud fotod, mis varustavad ideedega ning etapiviisiliselt esitatud töövõtted.
 • Autor Henn Käämbre tõlge
 • Kirjastus Varrak
 • Lk arv 271
  Ohutu kodu
 • Raamat annab ülevaate Eesti kodus enamlevinud ohtuallikatest alates tulest, elektrist ja gaasist ning lõpetades loodusjõudude või kemikaalidega. Ühelt poolt on tegu eneseabiraamatuga, teisalt tuuakse lugejani praktilisi ennetusvõtteid. Mõned neist tunduvad esmapilgul ehk liigagi elementaarsed (pane nuga käest lõikeservaga allapoole jmt), samas jagatakse vägagi praktilisi ja elulisi juhtnööre.
 • Lisatud ka hariv E-ainete tabel.
 • Autor Kuldar Hanstin, Signe Alliksoo, Madis Peil, Liina Sihver jt.
 • Kirjastus Pandelakt OÜ
 • Lk arv 312
  Suur Pappmööbli raamat
 • Tegu on tõeliselt vahva ideedest, värvilistest fotodest ja detailsetest töövõtetest tulvil väljaandega. Ülevaade antakse erinevatest pappidest, töövahenditest, lõikamise, liimimise ja viimistlemise tehnikatest.
 • Jooniste abil samm-sammult töövõtteid rakendades peaks hea tulemuseni jõudma ka algaja. Stiililiselt on esitletud tööd mitmepalgelised. Raamatust leiab nii lustliku lastetoa kapi nimega "Kaelkirjak " kui minimalistliku joonega disainlaua.
 • Autor Kiki Carton
 • Kirjastus Sinisukk
 • Lk arv 127

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 11:11
  Otsi:

  Ava täpsem otsing