Jim Rogers: panustan USA võlakirjade langusele

Rainer Saad 04. juuli 2011, 10:44

Legendaarne investor Jim Rogers ütles CNBC-le täna hommikul, et panustab USA 30-aastaste võlakirjade langusele ning mõtleb sama teha veel 5-aastaste ja 10-aastaste võlakirjadega.

„Ma ei kujuta ette, et ma laenaksin Ameerika valitsusele 30 aastaks raha intressiga 3, 4, 5 või 6” ütles Rogers praeguse võlakirjade olukorra kohta. Samuti märkis Rogers, et võlakirjade hinnad võivad veel tõusta, tingituna Ameerika majanduslikust olukorrast. „Võlakirjade hindades võib esineda rallisid ning ma võin olla sunnitud oma positsioone katma, kuid ma panustan võlakirjade langusele kas järgmine nädal, kuu või aasta – kuid ma kavatsen palju nende langusele panustada.”

Rogers ei usu, et CDS-id (Credit Default Swapsid – leping, mis aitab kindlustada maksevõimetuse vastu) on hea moodus, kuidas USA Riigivõlakirjade vastu panustada, sest suure tõenäosusega ei muutu Ameerika maksejõuetuks.

Samuti soovitab Rogers praegusel hetkel osta dollareid ning müüa eurosid. 
 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. July 2011, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing