Swedbank hoiatab varjatud hinnatõusu eest

Birjo Must 06. juuli 2011, 00:00

"Nüüd, kus lõpeb kohustus näidata kõrvuti hindu nii kroonis kui ka euros, võib kaupmeestel tekkida kiusatus ümardada seni kroonihindadel põhinenud veidrad eurohinnad lähema kümne või viiekümne sendini. See võib mõnel pool kaasa tuua varjatud hinnatõusu. Loodan siiski, et enamik kauplejaid peab kinni ausa hinnastamise kokkuleppest ega hakka nüüd hindu tarbijale kahjulikus suunas "mugavamaks" ümardama," rääkis Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juht Piret Suitsu. Ta pani siiski tarbijatele sündamele, et lähikuudel võiks oma rahakoti huvides hindade suhtes tähelepanelikum olla.

Kaupmeeste liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab. "Kaupmeeste liit soovitab kaupade ja teenuste hindade kroonides avaldamise sujuvat lõpetamist," sõnas Merilai.

Merilai sõnul muutuvad hinnad pidevalt ja seda eri põhjustel. Eurohindade ümardamist viiekümnesendise ja ka ühe krooni täpsusega on tema kinnitusel täheldatud näiteks loto ja ühiskondliku transpordi piletite puhul, sedagi praktilistel kaalutlustel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:56
Otsi:

Ava täpsem otsing