Kliimamuutuste kasu majandusele

Peter Carter 08. juuli 2011, 00:00

Nii siseriiklikus kui ka rahvusvalelises tegevuses on Ühendkuningriik seadnud sihiks jõuda globaalsete jõupingutuste eesliinile kliimamuutuste ohjamisel. Samuti on eesmärgiks võetud majanduskasvu saavutamine madalamate kasvuhoonegaaside emissioonil. Kui me ei soovi pärandada tulevastele põlvedele üle terve maailma maksujõuetust ja kahjusid, peame reageerima otsekohe.

Hiljuti edastas Briti valitsus kaks olulist kliimapoliitika-alast teadaannet. Esiteks, suuremahulised seaduslikult kohustavad eesmärgid vähendada aastaks 2025 Ühendkuningriigi CO2 emissioone 50 protsendi võrra võrreldes 1990. aastate tasemega.

See annab pikaajaliselt investoritele ja potentsiaalsetele investoritele vajaliku kindlustunde, et panustada madala CO2 emissiooniga majandustegevusse, nagu näiteks taastuvenergia, elektriautod või majade soojustamine. Ühendkuningriik annab oma panuse, et Euroopa Liit seaks oma eesmärgiks vähendada 2020. aastaks CO2 emissioone 30 protsendi võrra.

Teine võtmetähtsusega teadaanne oli otsuse kohta asutada Green Investment Bank - maailma esimene rahvuslik keskkonna arengupank.

Nimetatud pank aitab rajada pikaajalise arengu vundamendi, finantseerides madala CO2 emissiooniga infrastruktuuride rajamist. Panga esmatähtsate valdkondade hulka kuuluvad eelkõige avameretuulepargid, jäätmekäitlus ja importelektrienergia säästlik tarbimine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing