8. juuli 2011 kell 7:36

Saksa eksport kasvas mais oodatust tugevalt rohkem

Saksamaa eksportis maikuus 4,3 protsenti rohkem kui aprillis, teatas Saksa statistikaamet. Analüütikud olid ennustanud vaid 1,2protsendilist kasvu.

Ettevõtted müüsid välismaale kaupu väärtuses 92,1 miljardit eurot. See on 19,9 protsenti enam kui aprillis. Eriti tugevalt kasvas eksport Euroopa Liidust väljapoole, 23,8 protsenti. Suurimad ekspordipartnerid olid Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina. Saksamaa eksport Euroliidu riikidesse kasvas seevastu vaid 16,1 protsenti.

Kasvule vaatamata võib arvata, et Saksamaa eksport kasvab lähikuudel märgatavalt vähem kui aasta esimeses pooles, kirjutab Reuters. Nimelt sai ekspordile orienteeritud tööstus maikuus välismaalt 5,8 protsenti vähem tellimusi.Import kasvas mais 3,7 protsenti, kokku imporditi kaupu väärtuses 77,3 miljardi euro eest, mis on 15,6 protsenti rohkem kui aasta varem. Väliskaubandusbilansi ülejääk oli seega 12,8 miljardit eurot.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum