Katre Pilvinski • 10. juuli 2011 kell 6:41

"Eesti pole veel heaoluriik"

Taani-Eesti Kaubanduskoja nõukogu esimees Jens Christiansen usub, et Eesti maksusüsteemi mudel on osutunud õigeks.

"Teised riigid on näidanud üles huvi Eestilt õppida, mitte Eestit õpetada. Üks näide on Fääri saared. Eestis on positiivne lihtne maksusüsteem. Muret tekitab, et Eesti süsteem on pidevas liikumises Lääne-Euroopa heaolu standardite suunas, sealhulgas ka Taani. Taani võib küll eeskuju olla mitmes aspektis, kuid praegu on seal tungiv vajadus leida uusi viise, kuidas heaolu säilitada. Siinseid Taani ettevõtteid juhivad üha enam eestlased, kuna rahvusvaheline juhtimiskogemus Eestis kasvab. Näeme taanlaste poolt kasvavat huvi investeerida Eestisse ning pikaajaliselt Eesti firmadega koostööd teha," rääkis Christiansen.

Hetkel kuum