Katre Pilvinski • 10. juuli 2011 kell 10:47

Rootsi juhid olid kriisi ajal paremad 

Majanduskriisi ajal tulid välja Eesti juhtide nõrgad kohad, mistõttu toodi kohati Rootsi juhid siia tagasi ettevõtteid juhtima, märkis Rootsi Kaubanduskoja ombudsman Kristiina Sikk.

Eesti populaarsus investeeringute sihtkohana kasvab päris jõudsasti. Rahul ollakse maksusüsteemiga, kuid rahuolematust põhjustab Eesti kutseharidussüsteem, rääkis Sikk.

"Meil on küll tööpuudus, kuid samas on meil ka tööjõupuudus mitmetes valdkondades, kvaliteetset tööjõudu ei ole piisavalt. Kuid kriisi ajal toodi Eestisse uuesti tagasi ka Rootsi juhte. Seda põhjusel, et Eesti juhid pole harjunud kriisi olukorras töötama – siin oli ka selliseid kommentaare, et meil ei ole müügiinimesi, meil on ainult ostujuhid. Müüa polnud vaja, kuna nõudlus oli nii kõrge. Kuid see polnud laiem tendents, vaid tuli ette siin ja seal," sõnas Sikk.

Hetkel kuum