11. juuli 2011 kell 8:39

Reding: reitinguagentuuride kartell tuleb purustada

Euroopa Komisjoni justiitsvolinik Viviane Reding nõuab, et kolmest USA reitinguagentuurist koosnev kartell tuleb purustada.

„Euroopa ei tohi lasta eurot kolmel USA eraettevõttel lammutada,“ ütles Reding ajalehele Die Welt. Reding pidas silmas kolme suurt reitinguagentuuri Standard & Poors, Moody's ja Fitch. Reding ütles, et firmade ja riikide hindamisel peab valitsema rohkem läbipaistvust ja konkurentsi.

„Ma näen kahte võimalikku lahendust: Kas otsustavad G20 tööstusriigid ühiselt kolme USA reitinguagentuuri kartell lammutada – USA võiks teha näiteks kolmest agentuurist kuus. Või luuakse sõltumatud Euroopa ja Aasia reitinguagentuurid.“Redingu arvates ei tohi lubada, et kolmest USA ettevõttest koosnev kartell otsustab tervete majanduste ja nende kodanike üle.

Ühtlasi kirjutab Die Welt, et Euroopa Liit ei välista enam Kreeka võlgade restruktureerimist. „Tõenäosus, et hiljemalt detsembris toimub restruktureerimine, on väga kõrge,“ tsiteeris leht üht Euroopa Liidu allikat.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum