Reding: reitinguagentuuride kartell tuleb purustada

Katri Soe-Surén 11. juuli 2011, 11:39

Euroopa Komisjoni justiitsvolinik Viviane Reding nõuab, et kolmest USA reitinguagentuurist koosnev kartell tuleb purustada.

„Euroopa ei tohi lasta eurot kolmel USA eraettevõttel lammutada,“ ütles Reding ajalehele Die Welt. Reding pidas silmas kolme suurt reitinguagentuuri Standard & Poors, Moody's ja Fitch. Reding ütles, et firmade ja riikide hindamisel peab valitsema rohkem läbipaistvust ja konkurentsi.

„Ma näen kahte võimalikku lahendust: Kas otsustavad G20 tööstusriigid ühiselt kolme USA reitinguagentuuri kartell lammutada – USA võiks teha näiteks kolmest agentuurist kuus. Või luuakse sõltumatud Euroopa ja Aasia reitinguagentuurid.“
Redingu arvates ei tohi lubada, et kolmest USA ettevõttest koosnev kartell otsustab tervete majanduste ja nende kodanike üle.

Ühtlasi kirjutab Die Welt, et Euroopa Liit ei välista enam Kreeka võlgade restruktureerimist. „Tõenäosus, et hiljemalt detsembris toimub restruktureerimine, on väga kõrge,“ tsiteeris leht üht Euroopa Liidu allikat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. July 2011, 11:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing